Web Analytics

Bedrijven

Bedrijven

Wat is een bedrijf? Een bedrijf, vaak corporatie genoemd, is een rechtspersoon die is opgericht door individuen, aandeelhouders of oprichters om zakelijke activiteiten, liefdadigheidswerk of andere wettelijk toegestane activiteiten te ontplooien. Een bedrijf kan op verschillende manieren worden georganiseerd voor belastingdoeleinden of financiële aansprakelijkheid Verschillende soorten bedrijven worden opgericht om verschillende soorten zaken te doen. Een eenmanszaak is bijvoorbeeld de eenvoudigste en meest voorkomende vennootschapsvorm die door kleine bedrijven en zelfstandigen wordt gebruikt, omdat deze minder papierwerk vereist en gemakkelijker op te zetten is dan andere soorten bedrijven Bedrijven worden gereguleerd door staats- en federale wetten. De Securities and Exchange Commission (SEC) regelt beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten

Soorten bedrijven De meest voorkomende soorten bedrijven zijn -Eenmanszaken -Vennootschappen -Vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (LLC's) -Corporaties -S-bedrijven -Organisaties zonder winstoogmerk Laten we elk type bedrijf eens nader bekijken Eenmanszaken Een eenmanszaak is een bedrijf dat eigendom is van en bestuurd wordt door één persoon. De eigenaar heeft volledige controle over het bedrijf en ontvangt alle winst van het bedrijf.

De eigenaar is echter ook persoonlijk aansprakelijk voor alle schulden en verplichtingen van het bedrijf. Eenmanszaken zijn de eenvoudigste en meest voorkomende bedrijfsstructuur. Ze zijn relatief eenvoudig en goedkoop op te zetten en te onderhouden.

Vennootschappen Een vennootschap is een bedrijf dat eigendom is van twee of meer mensen. Partners delen winst, verlies en zeggenschap over het bedrijf. Er zijn vier hoofdtypen maatschappen vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen, vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid en joint ventures.

Elk type partnerschap heeft zijn eigen voor- en nadelen. Limited Liability Companies (LLC's) Een LLC is een kruising tussen een eenmanszaak/vennootschap en een vennootschap. Net als een eenmanszaak of vennootschap heeft een LLC een pass-through taxation, wat betekent dat de winst eenmaal op individueel niveau wordt belast, en dat de eigenaren persoonlijk aansprakelijk zijn voor schulden en verplichtingen van het bedrijf. Maar net als een vennootschap biedt een LLC zijn eigenaars beperkte aansprakelijkheidsbescherming, wat betekent dat de eigenaars niet persoonlijk aansprakelijk zijn voor schulden die het bedrijf maakt. Corporaties Een corporatie is een rechtspersoon die door aandeelhouders is opgericht om zakelijke activiteiten te ontplooien. Een vennootschap bestaat als een afzonderlijke entiteit van haar aandeelhouders - wat betekent dat aandeelhouders niet persoonlijk aansprakelijk zijn voor schulden van de vennootschap - en biedt haar aandeelhouders beperkte bescherming tegen aansprakelijkheid. S Corporations Een S corporation is vergelijkbaar met een gewone corporation, behalve dat het een speciale belastingstatus heeft bij de IRS - wat betekent dat het geen vennootschapsbelasting hoeft te betalen over de winst. Non-profitorganisaties Zoals hun naam al aangeeft, zijn non-profitorganisaties bedrijven die geen winst nastreven, maar bestaan om een specifiek sociaal of charitatief doel te bevorderen. Non-profitorganisaties moeten aan bepaalde eisen voldoen om hun belastingvrije status bij de IRS te behouden - waaronder het hebben van een specifiek doel, georganiseerd zijn als een bedrijf of een LLC, en zich niet bezighouden met bepaalde soorten politieke activiteiten. Deze eisen variëren, afhankelijk van de staat waarin de non-profit is opgericht en of deze de 501(c)(3) status van de IRS heeft gekregen - waardoor donateurs belastingaftrek kunnen claimen voor donaties aan de organisatie.

Conclusie


Als je overweegt je eigen bedrijf te beginnen, is er veel om over na te denken - ook over het soort bedrijf dat je wilt oprichten. De meest voorkomende soorten bedrijven zijn eenmanszaken, partnerschappen, vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (LLC's), vennootschappen, S-vennootschappen en organisaties zonder winstoogmerk. Elk type bedrijf heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor jouw specifieke onderneming. Welk type bedrijf je ook besluit op te richten, je zult moeten voldoen aan de staats- en federale wetten die gelden voor bedrijven in jouw omgeving.

Online Marketing Community

Tattoo laten weglaseren

activiteitenkubus

behang gigant

Gripzakjes

aggregaat kopen

Link toevoegen

Link toevoegen